PERSBERICHT: Doelstelling € 500.000 behaald!

PERSBERICHT - Blaricum, 14 juli 2018

Groen licht voor nieuwe levensreddende implanteerbare insulinepomp

Sytske Foundation behaalt doelbedrag van half miljoen euro

De Sytske Foundation heeft binnen vier maanden het doelbedrag van 500.000 euro opgehaald zodat er een versnelde ontwikkeling komt van een levensreddende implanteerbare insulinepomp voor patiënten met diabetes type 1. Met deze 500.000 euro is het startschot gegeven voor de laatste fase van de ontwikkeling van deze belangrijke innovatie in de diabeteszorg.

Hoop op een leefbare toekomst

Bestuursvoorzitter van de Sytske Foundation, Marquiette Schaap: ‘Ik had in mijn stoutste dromen niet gedacht dat wij in zo’n korte tijd het doelbedrag zouden bereiken. Dankzij onze ambassadeur Jeroen van der Boom, alle 5.000 donateurs en acties van vele vrijwilligers, allen geraakt door het persoonlijke verhaal van Sytske en de urgentie van deze actie, is het doelbedrag van 500.000 euro binnen slechts vier maanden bijeengebracht. Wij zijn iedereen ongelofelijk dankbaar voor hun belangeloze bijdrage en voor het feit dat zij Sytske en haar lotgenoten weer hoop geven op een leefbare toekomst. Mede dankzij onze campagne en publiciteit hebben zich meerdere partijen aangemeld om IpaDic, die de innovatieve insulinepomp DiaLin ontwikkelt, in het ontwikkeltraject verder financieel te ondersteunen Wij zullen de ontwikkeling van de pomp nauwgezet blijven volgen en daarover regelmatig rapporteren op de website van de Sytske Foundation.’

Een van de initiatiefnemers van het Nederlandse bedrijf IpaDic is internist-nefroloog prof. dr. Henk Bilo, een autoriteit op het gebied van diabetes. Professor Bilo reageert: ‘Dankzij de campagne van de Sytske Foundation en dankzij alle donateurs kunnen wij nu samen met een team van medisch specialisten zonder vertraging de volgende testfase in. We winnen hierdoor kostbare tijd in de ontwikkeling van de DiaLin pomp die van levensbelang is voor diabetes type 1 patiënten’.

Sytske

De foundation is vernoemd naar de 34-jarige Sytske die zelf diabetes type 1 heeft. Sytske is zelf een van de zeventig pompdragers in Nederland. Sinds haar negende weet ze dat ze diabetes type 1 heeft. De afgelopen zeven jaar zijn haar ogen, door deze ziekte, zo achteruitgegaan dat ze nu een blindengeleidehond nodig heeft om een vrij en onafhankelijk leven te leiden. Maar ook de nieuwe implanteerbare insulinepomp is van levensbelang. Zonder deze insulinepomp zou zij permanent in het ziekenhuis moeten liggen. Haar laatste hoop en die van haar lotgenoten is gevestigd op de nieuwe DiaLin implanteerbare insulinepomp omdat de huidige producent stopt met de productie. Momenteel hebben 70 mensen in Nederland een inwendige insulinepomp, 350 hebben er een nodig en 650 mensen komen hiervoor in aanmerking.

Sytske: ‘Ik ben iedereen die heeft bijgedragen zo bijzonder dankbaar! Jullie hebben mij en mijn lotgenoten weer hoop gegeven’.

Meer informatie via sytskefoundation.nl.

Terug