Februari 2019: Ontwikkeling insulinepomp op schema

De ontwikkeling van de nieuwe innovatieve inwendige insulinepomp DiaLin ligt op schema. Het prototype is qua ontwerp en componenten technisch  gereed. Er wordt intensief gewerkt om voor 1 mei 2019 de benchtestingfase af te ronden en de preklinische testen te starten.

Benchtesting is de kritische evaluatiefase van de insulinepomp voordat deze geïmplanteerd kan worden om er zeker van te zijn dat het in perfecte staat is. Voorts moet een aantal fasen doorlopen worden voordat een geneesmiddel of medisch apparaat door overheidsinstanties goedgekeurd wordt, zodat het veilig kan worden gebruikt. Elke fase moet met succes worden afgerond en de resultaten moeten positief worden bevonden. Na het succesvol afronden van de verschillende fasen, zal in de tweede helft van 2019 de pomp gereed gemaakt worden voor gebruik in het menselijk lichaam.

In vergelijking met de oude pomp is de Dialin pomp kleiner en ergonomischer qua ontwerp waardoor deze ook geschikt zal zijn voor implantatie in kinderen en heel slanke mensen. Daarnaast zijn grote technische verbeteringen doorgevoerd die het leven van Sytske en haar lotgenoten kwalitatief zullen verbeteren.

Het ziet ernaar uit dat in de tussenliggende periode de fabrikant van de huidige pomp na overleg met de Sytske Foundation en IPaDiC een aantal reservepompen ter beschikking zal stellen voor noodgevallen.

De Sytske Foundation onderhoudt intensief contact met IPaDiC, het bedrijf dat de nieuwe inwendige insulinepomp DiaLin ontwikkelt. We blijven jullie regelmatig informeren over het verloop van de ontwikkeling.

Terug